Molekulární modelování

Materials Studio umožňuje snadno vytvářet, upravovat, vizualizovat a simulovat širokou škálu materiálů, jako jsou: polymery, povrchové aktivní látky, molekulární / anorganické krystaly, inhibitory koroze nebo zeolity.

Materiál Studio analytický a krystalizační software pomáhá zkoumat, předvídat a upravovat strukturu krystalů a růst krystalů. Můžete simulovat morfologii částic, předpovědět krystalovou strukturu a porozumět polymorfismu, interakci studovaného povrchu a růstu designu zprostředkování přísad. Aplikace zahrnují lékové formy, pigmenty, řízenou inhibici a výbušniny.

Následující moduly umožňují definované modelování a výpočet.

Morphology: Predikuje morfologii krystalů z atomové struktury krystalu, vyvíjí přísady vyrobené-na-míru a účinky nečistot.

Polymorph Predictor: Predikuje potenciální polymorfy dané sloučeniny z molekulární struktury, studuje poměrně rigidní, iontové a neiontové molekuly a získává životně důležitý vstupy pro patentování sloučenin a registraci.

Reflex: Simuluje rentgenovou, neutronovou a elektronovou práškovou difrakci, určuje krystalovou strukturu, napomáhá interpretaci difrakčních dat a ověřuje výsledky experimentů a výpočtů.

Amorphous cell: Pochopení molekulárních vlastností a chování, zejména pro kapaliny a amorfní polymery. Předvídá a zkoumá vlastnosti, jako je hustota soudržné energie, chování rovnice stavu, řetězové balení a lokalizované řetězové pohyby.

Blends: Řeší fázové diagramy a interakční parametry pro směsi kapalina-kapalina, polymer-polymer a aditiva polymerů pro studium strukturních faktorů ovlivňujících chování směsí a formulací.

COMPASS: přesně a současně předpovídá strukturální, konformační, vibrační a termofyzikální vlastnosti pro širokou škálu molekul v izolovaných a kondenzovaných fázích a v širokém rozmezí teplot a tlaku.

Forcite: Rychle provede spolehlivou optimalizaci geometrie molekul a periodických systémů a rychlé výpočty energie  molekulární mechaniky.

MesoDyn: Studium dynamické povahy struktur mesoscale, včetně polymerních tavenin a směsí.

Adsorption locator: Vyhledá nejstabilnější místa adsorpce pro širokou škálu materiálů, včetně zeolitů, uhlíkových nanotrubiček, silikagelu a aktivního uhlí.

CASTEP: CASTEP nabízí simulační schopnosti, které se jinde nenacházejí, například přesné předpovědi phononových spekter, dielektrických konstant a optických vlastností. Simulujte vlastnosti pevných látek, rozhraní a povrchů pro širokou škálu tříd materiálů, včetně keramiky, polovodičů a kovů, s tímto kvantovým mechanickým kódem nejvyšší hustoty funkční teorie (DFT).

Sorption: Předpokládejme základní vlastnosti, jako jsou sorpční izotermy (nebo zatěžovací křivky) a Henryovy ​​konstanty potřebné pro zkoumání dělících jevů.